Print opties

Sluiten

Loaded potato met atjar en satésaus

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappelen rondom in met een vork en bestrijk met zonnebloemolie. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 60 min. goudbruin in de oven. Draai halverwege om.
2
Snijd de komkommers in plakjes en meng 1/6e van de poedersuiker met 1/3e van de azijn. Laat de komkommerplakjes hierin marineren.
3
Meng de overige azijn en poedersuiker met kurkuma en breng het geheel aan de kook. Voeg de witte kool toe en laat 1 min. doorkoken. Haal van het vuur, giet af en laat afkoelen.
4
Meng de kokosmelk met de satésaus en snijd de bosui in dunne ringetjes.
5
Haal de aardappelen uit de oven. Maak in de lengte een inkeping in de aardappels, maar snijd deze niet helemaal door. Maak het aardappelkruim los met behulp van een vork.
6
Verdeel wat satésaus in de aardappel, gevolgd door de helft van de witte kool. Leg hier de helft van plakjes gemarineerde komkommer bovenop. Verdeel extra satésaus over de bovenkant van de aardappel. Herhaal dit met de andere aardappel.
7
Top de loaded potatoes af met bosui en seroendeng.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.