Print opties

Sluiten

Luikse gehaktballen

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel de uien, snipper een kwart zeer fijn. Snijd de rest in halve ringen. Pluk de peterselie en hak fijn. Meng de gesnipperde ui, de helft van de peterselie, gehakt, ei en paneermeel. Kneed goed door elkaar en maak gehaktballen van ongeveer 90 gram per stuk.
2
Verhit de helft van de roomboter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen rondom bruin in ongeveer 8 min. en schep uit de pan.
3
Verhit de rest van de roomboter in dezelfde pan en fruit de overige ui 3 min. aan. Voeg de basterdsuiker toe en laat 2 min. mee karamelliseren.
4
Blus af met de azijn, bier en runderbouillon. Voeg de gehaktballen en laurier toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat het ongeveer 30 min. zachtjes doorkoken.
5
Voeg na 30 min. de appelstroop toe, roer goed door en laat het geheel nog 15 min. zachtjes doorkoken zonder deksel, zodat de saus wat indikt.
6
Strooi kort voor serveren de resterende peterselie over de gehaktballen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.