Print opties

Sluiten

Luxe brunchplank XL

Bereidingstijd
1u 5min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten ontbijtplank
Ingrediënten blauwe bessen jam
Ingrediënten breakfast brownie
Extra benodigdheden
1
Begin met de bereiding van de blauwe bessen jam. Doe de blauwe bessen met het water en de suiker in een steelpan op middelhoog vuur en kook tot de blauwe bessen barsten. Zet het vuur uit en druk ze met een stamper tot gewenste dikte fijn.
2
Bereid de gelatine voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knijp de gelatine uit en voeg deze aan de hete bessen toe. Roer even door zodat de gelatine goed oplost in de vruchtenpuree.
3
Voeg nu de vanille, kaneel en kardemom toe, roer door en laat de jam afkoelen.
4
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkante bakvorm (20 x 20 cm) met bakpapier.
5
Meng de boter, olie en de suikers in een grote kom. Voeg de eieren, vanille en zout toe en roer tot het geheel gemengd is. Niet hard kloppen maar rustig roeren.
6
Zeef de cacaopoeder en bloem boven de kom en meng voorzichtig door elkaar.
7
Schenk het beslag in de bakvorm en bak voor 30 minuten of totdat een satéprikker er net niet schoon uitkomt. Het beslag mag plakkerig zijn maar niet vloeibaar. Laat afkoelen. Tip: maak de brownies een dag van tevoren; de brownies worden nog lekkerder als ze een dag hebben gestaan!
8
Kook de eieren hard of zacht zoals gewenst. Bak de broodjes, croissants en bagels af zoals aangegeven op de verpakking.
9
Smelt de chocolade au bain marie. Schil en snijd de kiwi in plakjes. Dip de aardbeien en kiwi in de chocolade. Laat afkoelen op bakpapier.
10
Doe de honing en boter in kommetjes.
11
Maak nu de plank op; leg alle ingrediënten op een mooie grote plank en serveer.
12
Bewaar alles wat overblijft in luchtdichte bakjes en geniet er later nog een keertje van. Tip: je kan de jam en brownies ook kant en klaar kopen als je minder tijd hebt
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.