Print opties

Sluiten

Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Snipper de ui, hak 1/5e van de knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen.
2
Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de kastanjechampignons in kleine blokjes.
3
Smelt de bakboter en fruit hierin de ui, knoflook, prei en tijmblaadjes voor ongeveer 5 min. aan. Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze nog 2 min. mee.
4
Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 10 min. sudderen op laag vuur.
5
Maak intussen het knoflookbrood. Snijd het stokbrood in dikke schuine plakken. Hak de overige knoflookteentjes en peterselie fijn. Houd een kleine hoeveelheid peterselie achter ter garnering van de soep. Mix de boter met knoflook en de bladpeterselie en breng op smaak met peper en zout.
6
Besmeer de sneetjes stokbrood met knoflookboter en maak af met geraspte Parmezaanse kaas. Leg de sneetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 tot 10 min. totdat het brood knapperig is en de kaas is gesmolten.
7
Scheur de oesterzwammen in repen en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie gedurende 5 tot 10 min. Breng op smaak met peper en zout.
8
Pureer de soep fijn en roer als laatste de slagroom erdoorheen. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met gebakken oesterzwammen en peterselie. Serveer met het knoflookbrood.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.