Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm. Pel de uien en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Verkruimel de ontbijtkoek.
2
Meng de riblappen, ui, knoflook, ontbijtkoek, rode wijnazijn, granaatappelmelasse en 1/5 van de runderbouillon in de slowcooker. Voeg de laurier en steranijs toe. Sluit de slowcooker af met een deksel en laat het vlees op stand ‘low’ in 8 uur garen.
3
Schil intussen de aardappelen en snijd in plakken van ongeveer 3 cm dik. Zorg dat de boven- en onderkanten vlak zijn. Snijd voor een mooie presentatie de zijkanten weg tot een cilinder ontstaat. Leg de aardappelen 5 min. in koud water, spoel af en dep droog met keukenpapier.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelplakken 4 min. aan op 1 kant tot ze goudbruin zijn. Keer om en bak de andere kant 4 min. aan. Zet het vuur laag en voeg de roomboter toe. Schep de gesmolten roomboter een aantal keer over de aardappelen.
5
Plaats de aardappelen in een ovenschaal (met een ovenbestendige koekenpan is dit niet nodig). Voeg de rest van de runderbouillon toe aan de aardappelen. Ris de tijm en verdeel over de aardappelen.
6
Bak de aardappelen 40 min. in de oven. Schep iedere 10 min. wat bouillon over de aardappelen.
7
Breng een grote pan water aan de kook. Dop de sperzieboontjes en kook in ruim water.
8
Serveer de hachee met fondant-aardappelen en sperziebonen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.