Print opties

Sluiten

Mangokip met kokosrijst

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Breng de rijst met de kokosmelk, water, zout en suiker in een pan aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden. Roer vervolgens los met een vork.
2
Schil de helft van de mango's en snijd in stukken. Snijd de rode peper in ringetjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Doe de mango, rode peper, limoenrasp, de helft van het limoensap, ketjap, vissaus, knoflook en bruine suiker in een hakmolen of blender en mix tot een gladde saus. De rest van het limoensap heb je niet meer nodig.
3
Snipper de rode ui. Schil de andere helft van de mango's en snijd in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak in 6 min. goudbruin. Giet de saus bij de kip, breng aan de kook en laat 5 min. indikken. Voeg halverwege de mango en cashewnoten toe en laat mee warm worden.
4
Serveer de mangokip met de kokosrijst.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.