Verwarm de oven voor op 100°C boven- en onderwarmte. Doe de eiwitten in een kom en klop stijf met een mixer op middelhoge stand. Voeg beetje bij beetje de suiker, het zout en de maïzena toe en klop net zo lang tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Dit duurt ongeveer 10 min. Meng het vanille-extract erdoor.
2
Schep de meringue met twee eetlepels in gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak in elk hoopje een kuiltje met de achterkant van een lepel. Schuif de meringues voor 2 uur in de oven. Zet na 2 uur de oven uit en doe de deur van de oven een stukje open. Laat ze nu in 2 uur helemaal afkoelen.
3
Schep de jam in het kuiltje van de meringue en garneer met de frambozen en aardbeien
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.