Print opties

Sluiten

Mini kruidencakes met sinaasappel

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

32 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte. Vet de mini muffin bakvorm in met 25 gr ongezouten roomboter. Bestuif met 20 gr bloem. Draai de bakvorm om en tik de overtollige bloem er weer uit.
2
Rasp ½ van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Doe samen met de suiker, overige ongezouten roomboter en het Verstegen Zeezout in een kom en roer dit met behulp van een mixer tot een romig en glad mengsel. Voeg de eieren al roerende één voor één toe. Mix de overige bloem, 2/3 van de Verstegen Nootmuskaat (gemalen), ½ van de Verstegen Gember (gemalen) en het bakpoeder door het beslag. Voeg het sinaasappelsap toe aan het beslag en meng rustig erdoorheen.
3
Verdeel het beslag tot ¾ over de bakvormpjes. Bak de mini cakes in 18 min. gaar. Test met een houten prikker of de cakes gaar is in het midden. Komt de prikker droog terug? Dan zijn ze klaar! Nog wat nat beslag aan de prikker? Bak dan nog iets langer.
4
Laat de mini cakes afkoelen op een rekje. Rasp de schil van de overige sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Snijd de sinaasappel door de helft. Snijd mooie partjes van ½ van de sinaasappel en pers het sap uit de overige sinaasappel. Meng het sinaasappelsap met de poedersuiker, overige Verstegen Nootmuskaat (gemalen) en overige Verstegen Gember (gemalen) voor het glazuur. Voeg meer poedersuiker toe, afhankelijk van hoe sappig je sinaasappel is en hoe dik je het glazuur wilt hebben.
5
Verdeel het glazuur over de afgekoelde cakes en garneer met de sinaasappelrasp en sinaasappelpartjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.