Nootmuskaat (gemalen) En Gember (gemalen) Mini Kruidencakes Met Sinaasappel 02 V2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mini kruidencakes met sinaasappel

Deze goddelijke mini kruidencakes zijn verwarmend en heerlijk fris door de sinaasappel die eraan is toegevoegd. Een fijn en feestelijk gebakje of dessert!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

32 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Mini kruidencakes met sinaasappel

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte. Vet de mini muffin bakvorm in met 25 gr ongezouten roomboter. Bestuif met 20 gr bloem. Draai de bakvorm om en tik de overtollige bloem er weer uit.
2
Rasp ½ van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Doe samen met de suiker, overige ongezouten roomboter en het Verstegen Zeezout in een kom en roer dit met behulp van een mixer tot een romig en glad mengsel. Voeg de eieren al roerende één voor één toe. Mix de overige bloem, 2/3 van de Verstegen Nootmuskaat (gemalen), ½ van de Verstegen Gember (gemalen) en het bakpoeder door het beslag. Voeg het sinaasappelsap toe aan het beslag en meng rustig erdoorheen.
3
Verdeel het beslag tot ¾ over de bakvormpjes. Bak de mini cakes in 18 min. gaar. Test met een houten prikker of de cakes gaar is in het midden. Komt de prikker droog terug? Dan zijn ze klaar! Nog wat nat beslag aan de prikker? Bak dan nog iets langer.
4
Laat de mini cakes afkoelen op een rekje. Rasp de schil van de overige sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Snijd de sinaasappel door de helft. Snijd mooie partjes van ½ van de sinaasappel en pers het sap uit de overige sinaasappel. Meng het sinaasappelsap met de poedersuiker, overige Verstegen Nootmuskaat (gemalen) en overige Verstegen Gember (gemalen) voor het glazuur. Voeg meer poedersuiker toe, afhankelijk van hoe sappig je sinaasappel is en hoe dik je het glazuur wilt hebben.
5
Verdeel het glazuur over de afgekoelde cakes en garneer met de sinaasappelrasp en sinaasappelpartjes.

Variatietip: gek op citroen? Je kan de sinaasappel vervangen door citroen. Eventueel kan je het sinaasappelsap vervanger in het beslag door 50 ml Limoncello. 

Meer baksels met sinaasappel  

Hoewel het niet erg populair is om met sinaasappel te bakken, vinden wij het zeker een aanrader! Deze citrusvrucht voegt een heerlijke smaak toe aan je favoriete bakrecept. Probeer bijvoorbeeld naast deze mini kruidencakes met sinaasappel ook eens deze knapperige sesamkoekjes met honing en sinaasappel. Klinkt wat onbekend en spannend, maar ze zijn verrassend lekker! Deze appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel zijn ook onweerstaanbaar. Liever een makkelijk recept maken? Ga dan voor deze wortelcake met walnoten en sinaasappel roomkaas glazuur! Dit klassieke bakrecept krijgt een verrassende touch dankzij de sinaasappel roomkaas glazuur. 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via