Print opties

Sluiten

Mini tarte tatins met makreel, tomaat en citroen

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor tot 180°C. Pel de sjalotten en snijd in halve maantjes.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en roer met een houten lepel tot de tomatenpuree zich een beetje heeft vermengd met de olie. Voeg de sjalot toe en roer goed. Laat 5 min. bakken of tot de sjalotringen mooi zacht zijn. Zet op het laagste vuur en laat geduldig verder zacht worden.
3
Rol het bladerdeeg uit en gebruik een uitsteekvormpje (of glas) ter grootte van de openingen van de muffinvorm om acht rondjes uit het bladerdeeg te prikken. Gebruik een mesje om de rondjes uit het bladerdeeg te snijden.
4
Verdeel de sjalotten over de bodems van de muffinvormen. Verdeel de makreel daarop en bedek elk vormpje met een rondje bladerdeeg. Prik een gaatje in elk rondje bladerdeeg zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Zet de muffinvorm op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven. Bak in 25 à 30 min. gaar.
5
Haal de tartes tatins uit de oven en leg er een bord op. Draai de muffinvorm om zodat de mini tartes tatins op het bord vallen.
6
Snijd de schil van de gekonfijte citroen in dunne reepjes en ris de blaadjes van de takjes tijm. Top de mini tarte tatins af met de gekonfijte citroen en de tijm.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.