Wij durven te wedden dat je je tarte tatin nog nooit eerder op deze manier hebt gegeten. Dat wil zeggen: in miniformaat en belegd met makreel, tomaat, citroen en tijm. In deze mini tarte tatins komt het beste van de Mediterrane keuken samen!
Het klassieke recept voor tarte tatin is eigenlijk een Frans dessert. Het bestaat uit gekarameliseerde appels, bedenkt met bladerdeeg. Dit wordt vervolgens afgebakken in de oven waardoor het deeg goudbruin en knapperig wordt. Na het bakken wordt de taart omgedraaid zodat de gekarameliseerde appels bovenop liggen. Het resultaat? Een prachtig glanzende bovenkant! Het lekkerst is om deze klassieke tarte tatin warm te serveren. Combineer het met een bolletje ijs of slagroom om het feest compleet te maken! Tegenwoordig wordt echt niet alleen maar de klassieke tarte tatin gemaakt, maar wordt dit gerecht ook op veel manieren hartig gemaakt. Een mooi voorbeeld hiervan zijn natuurlijk de mini tarte tatins met makreel, tomaat en citroen.
Twee andere verrukkelijke versies voor zoete tarte tatins zijn deze snelle tarte tatin met peer en kaneel en de tarte tatin met gekarameliseerde ananas en mascarpone met limoen. Die laatste is vooral in de zomer een echte aanrader. Hét perfecte toetje na een gezellige barbecue!
Wil je de tarte tatin liever serveren als onderdeel van een diner? Kies dan voor een hartige versie zoals deze tarte tatin van ui of een vijgen tarte tatin met schapenkaas. De tarte tatin is heerlijk als voorgerecht, terwijl je de vijgen tarte tatin gemakkelijk maakt voor op een doordeweekse avond. Ook lekker: gepofte knoflook witlof tarte tatin. Door de knoflook in de oven te poffen, krijgt het een heerlijke lichtzoete smaak die heerlijk is in combinatie met de witlof. Een aanrader voor wanneer de witlof in het seizoen is!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment