Print opties

Sluiten

Misokip met broccoli en gemberrijst

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Doe de miso met het hete water in een grote mengkom en klop los met een garde. Voeg de kipdrumsticks toe en schep door elkaar zodat de kip volledig bedekt is met de miso marinade. Zet apart tot gebruik.
2
Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de in miso gemarineerde kip in een ovenschaal en bak in 30 min. gaar.
3
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon, zout en gemberpoeder toe. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd op laag vuur warm.
4
Snijd de broccoli in roosjes. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de broccoliroosjes in ongeveer 4 min beetgaar. Giet af, doe de broccoliroosjes weer in de pan en voeg de sojasaus toe.
5
Haal de kip uit de oven en verdeel met de gemberrijst en de broccoli over de borden. Snijd het groen van de bosui in ringetjes en verdeel over de borden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.