Print opties

Sluiten

Mosselen in witte wijnsaus met frietjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Doe de mosselen in een ruime pan en zet onder water. Was en hussel ze en laat 5 min. staan. Verwijder alle open, kapotte en naar bovengedreven mosselen. Herhaal deze stap tweemaal met nieuw water.
2
Halveer de citroen en pers het sap eruit. Meng de helft van het citroensap met de mayonaise, ketchup en Worcestershire saus tot een saus.
3
Was de aardappelen goed en snijd met schil in frietjes. Warm ondertussen de frituur en frituur de frietjes voor op 150°C voor 7 min.
4
Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de peper en prei in ringen. Verhit de olijfolie en de boter in de mosselpan op middelhoog vuur en bak de gesneden groenten glazig. Fruit de tomatenpuree kort mee en voeg dan de mosselen toe met peper en zout. Los het blokje visbouillon op in het water en blus het geheel af met de bouillon en witte wijn. Kook 5 min. met de deksel op de pan.
5
Bak ondertussen de frietjes af op 180°C tot goudbruin. Laat de frietjes uitlekken en voeg toe aan een kom. Bestrooi meteen met zout.
6
Wanneer de mosselen open staan, zijn ze gaar. Hak de peterselie fijn. Breng de mosselen op smaak met fijngehakte peterselie en het overige citroensap, schud door elkaar en serveer met de zelfgemaakte saus en frietjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.