Spoel de mosselen schoon onder koud water. Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd deze in blokjes van 1 cm. Halveer de helft van de cherry pruim trostomaten. Hak de peterselie grof.
2
Meng de helft van de peterselie met de roomboter. Breng op smaak met peper. Snijd het stokbrood in plakken van 1 cm.
3
Verhit een mosselpan met 1/3 van de olijfolie. Bak hierin de helft van de ui en knoflook glazig. Voeg de hele cherry pruim trostomaten, witte wijn en mosselen toe. Gaar de mosselen 7 min. met een deksel op de pan.
4
Verhit intussen een pan met 1/3 olijfolie, bak de overige ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, gehalveerde cherry pruim trostomaten en de rest van de peterselie toe. Bak de tomaten 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak het stokbrood goudbruin.
6
Verdeel de tomatentartaar over de borden en leg hier de mosselen op. Serveer met de peterselieboter en het stokbrood.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.