Print opties

Sluiten

Moussaka met tomatensambal van harissa

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 35min

Ingrediënten

4 personen
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel de helft van de ui en de knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de rode pepers en rawit pepers grof. Meng samen met de ui en knoflook in de keukenmachine tot een pasta. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit 1/5 van de olijfolie in een pan en fruit de peper pasta 2 min. op middenlaag vuur. Voeg de tomaten, azijn, suiker en de Verstegen World Spice Blend Harissa toe. Laat 20 min. sudderen op laag vuur.
2
Smelt ondertussen 2/5 van de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak 5 min. mee. Voeg de melk toe aan de bloem en blijf goed roeren met een garde. Voeg de Verstegen Zwarte peper en 2/3 van de Verstegen Zeezout toe en laat 5 min. koken totdat het de dikte van yoghurt heeft. Klop de eieren los. Haal de saus van het vuur en klop de eieren door de saus met een garde.
3
Pel en snipper de resterende ui. Verhit de overige boter in een pan en fruit de ui glazig. Voeg het gehakt, Verstegen kaneel gemalen en de Verstegen nootmuskaat gemalen toe en bak 5 min. aan. Voeg de tomaten passata, 3 el harissa sambal en de helft van de resterende Verstegen Zeezout toe en laat 20 min. koken op laag vuur.
4
Schil de aardappelen en snijd in plakken van 0,5 cm dikte. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen 5 min. Giet af.
5
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm. Verdeel het resterende Verstegen Zeezout over de aubergines en laat 10 min. staan. Dep met keukenpapier het vocht van de aubergines. Smeer de aubergines in met de helft van de resterende olie. Verhit een pan met de helft van de resterende olie en bak de aubergine goudbruin in 4 min. Keer halverwege om.
6
Verdeel de helft van de aardappelen over de schaal, gevolgd door de helft van de aubergines, de helft van de bechamelsaus en het gehaktmengsel. Maak een tweede laag van de resterende aardappelen, resterende aubergine en de resterende bechamelsaus. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
7
Maak een dressing van de resterende olijfolie en de balsamicoazijn. Verdeel de dressing over de veldsla. Serveer bij de moussaka.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.