Print opties

Sluiten

Nectarinesalade met suikerbroodcroutons

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verhit een koekenpan en bak hierin de spekreepjes in 6 minuten goudbruin en krokant. Schep de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
2
Voeg een beetje olie toe aan het uitgebakken spekvet in de koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de blokjes suikerbrood in 4 minuten goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout.
3
Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd iedere halve nectarine in 4 parten. Schep de nectarinepartjes om in een mengkom met de olijfolie, peper en zout. Gril de partjes in een hete grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben gekregen en een beetje zacht geworden zijn.
4
Halveer de wilde nectarines, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommers.
5
Leg de rucola in vier diepe borden, verdeel de komkommer, spekreepjes, wilde nectarineschijfjes en gegrilde nectarinepartjes erover, schenk er een beetje balsamico-crème overheen en garneer met suikerbroodcroutons en basilicum.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.