Leg per glas een speculooskoekje apart en verkruimel de overige Biscoff® koekjes in een foodprocessor, of doe in een vriezerzakje en sla helemaal plat. Smelt de ongezouten roomboter in een steelpan. Houd 30 gr koekkruimels apart voor later, voeg de overige koekkruimels toe aan de boter en meng door elkaar.
2
Klop in een kom de slagroom op tot deze stijf is. Klop in een andere kom de roomkaas, suiker en crème fraîche op tot een egaal mengsel en vouw met een spatel de slagroom door het roomkaasmengsel heen.
3
Vul de glaasjes eerst met 2 à 3 eetlepels van de koekkruimels, gevolgd door het roomkaasmengsel. Laat nog een laagje ruimte over voor de Biscoff® speculoospasta.
4
Smelt al roerend de Biscoff® speculoospasta in een steelpan op laag vuur. Blijf erbij, want dit duurt maar een paar seconden. Schenk de pasta over de cheesecake laag en laat dit kort uitharden.
5
Garneer voor het opdienen de randen van de glaasjes met de achtergehouden koekkruimels, doe dit met een theelepel terwijl je het glas voorzichtig draait, en steek een heel Biscoff® koekje in de cheesecake. Voilá!
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.