Een no waste maaltijd! Dat klinkt ideaal en zuinig. Probeer dit no waste bloemkoolrijst met de Lightly Roasted pieces van Garden Gourmet! Gebruik de bloemkoolbladeren in dit heerlijke vegetarische en Aziatische geïnspireerde recept, geniet en houd niks over.
Bloemkoolrijst is een gezond en veelzijdig alternatief voor de rijst die we kennen en kan heel gemakkelijk thuis worden gemaakt. Het maken van bloemkoolrijst is eigenlijk heel simpel en het is een geweldige manier om van de gezondheidsvoordelen van bloemkool te profiteren, terwijl je minder koolhydraten binnenkrijgt dan bij het eten van gewone rijst. Het perfecte koolhydraatarme recept als je het aan ons vraagt!
Om zelf bloemkoolrijst te maken, begin je met het schoonmaken van de bloemkool en het verwijderen van de bladeren en de steel. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe deze vervolgens in een keukenmachine of blender. Pulseer de bloemkool tot het fijn en korrelig is, zodat het op rijst lijkt. Je kunt ook een rasp gebruiken om de bloemkool in kleine stukjes te raspen. Je kan de bloemkoolrijst samen met de steel en de bloemkoolbladeren roosteren in de oven, waardoor het een heerlijke, nootachtige smaak krijgt.
Het maken van bloemkoolrijst is eenvoudig en een geweldige manier om koolhydraten binnen te krijgen. Probeer naast deze no waste recept ook eens deze heerlijke plantaardige gado gado bowl met bloemkoolrijst. Of ga voor een Mexicaans avondje met deze taco bowl met bloemkoolrijst! Ontdek de vele mogelijkheden van dit alternatief voor rijst en kies vaker voor bloemkoolrijst. Geen fan van bloemkool? Probeer dan broccolirijst! Ook deze rijst maak je gemakkelijk zelf en zit boordevol groenten, namelijk broccoli.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment