In samenwerking met:
No waste bloemkoolrijst met vegan kipstukjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

No waste bloemkoolrijst met vegan kipstukjes

Een no waste maaltijd! Dat klinkt ideaal en zuinig. Probeer dit no waste bloemkoolrijst met de Lightly Roasted pieces van Garden Gourmet! Gebruik de bloemkoolbladeren in dit heerlijke vegetarische en Aziatische geïnspireerde recept, geniet en houd niks over.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept no waste bloemkoolrijst met vegan kipstukjes

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Maak eerst je bloemkoolrijst. Scheid de bladeren van je bloemkool van de rest, maar gooi ze niet weg. Rasp de bloemkool met een rasp.
2
Pel en snipper de ui en snipper de rode paprika, de prei en de Spaanse peper. Pel de knoflook en hak fijn. Rasp de gember en snijd fijn.
3
Verwarm een pan met de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, hoisinsaus, chilipeper, knoflook en gember toe. Voeg daarna de bloemkoolbladeren, paprika, prei, ui en Garden Gourmet Lightly Roasted Pieces toe.
4
Verdeel de bloemkoolrijst over de kommen, gevolgd door de groentenmix en garneer met cashewnoten.

Hoe maak je bloemkoolrijst?

Bloemkoolrijst is een gezond en veelzijdig alternatief voor de rijst die we kennen en kan heel gemakkelijk thuis worden gemaakt. Het maken van bloemkoolrijst is eigenlijk heel simpel en het is een geweldige manier om van de gezondheidsvoordelen van bloemkool te profiteren, terwijl je minder koolhydraten binnenkrijgt dan bij het eten van gewone rijst. Het perfecte koolhydraatarme recept als je het aan ons vraagt!

Om zelf bloemkoolrijst te maken, begin je met het schoonmaken van de bloemkool en het verwijderen van de bladeren en de steel. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe deze vervolgens in een keukenmachine of blender. Pulseer de bloemkool tot het fijn en korrelig is, zodat het op rijst lijkt. Je kunt ook een rasp gebruiken om de bloemkool in kleine stukjes te raspen. Je kan de bloemkoolrijst samen met de steel en de bloemkoolbladeren roosteren in de oven, waardoor het een heerlijke, nootachtige smaak krijgt.

Het maken van bloemkoolrijst is eenvoudig en een geweldige manier om koolhydraten binnen te krijgen. Probeer naast deze no waste recept ook eens deze heerlijke plantaardige gado gado bowl met bloemkoolrijst. Of ga voor een Mexicaans avondje met deze taco bowl met bloemkoolrijst! Ontdek de vele mogelijkheden van dit alternatief voor rijst en kies vaker voor bloemkoolrijst. Geen fan van bloemkool? Probeer dan broccolirijst! Ook deze rijst maak je gemakkelijk zelf en zit boordevol groenten, namelijk broccoli.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?