Notenrijst met borlottibonen en geroosterde groenten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de bospeen en knolselderij. Snijd de bospeen over de lengte in vieren. Snijd de knolselderij in lange staafjes. Rasp de groene limoenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit.
2
Meng de bospeen en knolselderij met het limoensap, 2/3 van de olijfolie, honing en gerookte paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groenten 30 min. in de oven.
3
Kook intussen de notenrijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat de borlottibonen goed uitlekken op een zeef en voeg ze de laatste 2 min. toe aan de rijst om mee te koken.
4
Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Meng de rest van de olijfolie, limoenrasp en koriander door de notenrijst. Serveer de notenrijst met de geroosterde groenten en zure room.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.