Oesterzwamburger met Parmezaanse kaas en zelfgemaakte dragon mayonaise
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 15min
Totale tijd
1u 35min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snijd de witte ui en knoflook fijn. Ris de takjes tijm en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de tijm toe en bak even kort mee.
2
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de oesterzwammen in stukjes en doe deze samen met de ui, knoflook, Parmezaanse kaas, peterselie en het ei in een blender. Meng alles goed door elkaar.
3
Schep het mengsel in een kom en voeg de havermout toe. Breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel 15 min. staan.
4
Vorm vervolgens 2 burgers van het mengsel en wikkel deze in plasticfolie. Laat de burgers minimaal 60 min. opstijven in de koelkast.
5
Snijd ondertussen de sla fijn. Snijd de tomaat in plakjes en de hamburgerbroodjes doormidden. Pel en snijd de rode ui in ringen.
6
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de burgers in 15 min. af in de oven.
7
Maak ondertussen de dragon mayonaise. Doe hiervoor het eigeel, snufje zout, mosterd, witte wijnazijn en zonnebloemolie in een hoge mengkom. Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot en begin met mixen. Doe dit eerst een aantal seconden op de bodem van de kom, haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog. Blijf mixen tot de olie volledig op is genomen en meng hier vervolgens de dragon door.
8
Serveer de burgers op het broodje met sla, tomaat, rode ui en de zelfgemaakte dragon mayonaise.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.