Print opties

Sluiten

Oesterzwammensoep

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 5 min. Voeg de tijm toe en bak 3 min. mee.
2
Voeg de groentebouillon en het laurierblad toe. Breng zachtjes aan de kook.
3
Verhit in een andere pan de resterende olijfolie op middelhoog vuur en bak de oesterzwammen 5 min. met wat peper en zout.
4
Voeg de oesterzwammen toe aan de bouillon. Breng deze opnieuw aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 tot 20 min. staan.
5
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer.
6
Hak de peterselie fijn en garneer de soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.