Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de peultjes schoon door beide uiteindes af te snijden. Trek daarbij de eventueel aanwezige draad uit de peultjes.
2
Snijd de paprika in halve reepjes. Snijd de bosui in ringen en houd het groene gedeelte apart. Snijd de chilipeper in dunne ringen.
3
Verhit de helft van de wokolie in een grote pan of wok op hoog vuur. Wok de garnalen 1 tot 2 min. afhankelijk van de grootte. Voeg de chilisaus toe, schep goed door en laat 1 min. mee bakken, haal de garnalen dan direct uit de wok.
4
Verhit de rest van de wokolie in dezelfde wok. Voeg de peultjes toe en bak deze 1 min. Voeg vervolgens de paprika, het witte gedeelte van de bosui en de chilipeper toe en laat 2 min. mee bakken. Schep dit regelmatig om.
5
Voeg de sojasaus toe en draai het vuur laag. Meng de rijst door het geheel en bak kort mee, tot alles warm is.
6
Voeg kort voor serveren de garnalen toe. Serveer de roerbak met de gesneden bosui en kroepoek.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.