Print opties

Sluiten

Open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm een grillpan op het vuur. Was de flespompoen en snijd in 6 plakken van ca. 0,5 cm dik. Smeer de plakken in met olie, wat paprikapoeder en zout. Grill de plakken ongeveer 10 min. per kant zodat deze mooie grillstrepen hebben, gaar en stevig zijn. Besprenkel de tomaatjes met wat olie. Leg deze in de grillpan bij de pompoen wanneer de plakken bijna gaar zijn.
2
Bak de spinazie in een koekenpan met een klein scheutje olie. Doe, zodra de spinazie geslonken is, deze in een bolzeef en druk het vocht eruit. Doe de spinazie terug in de pan en voeg hier een flinke eetlepel kruidenkaas aan toe en roer door.
3
Kook de lasagnevellen al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Steek rondjes uit ter grootte van de flespompoen.
4
Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak bruin in een hete koekenpan met wat zout en een scheutje olie.
5
Leg een plak pompoen op een bord. Smeer hier een laagje kruidenkaas op, gevolgd door wat paddenstoelen. Leg hier het ronde lasagnevel op gevolgd door een schep van het spinaziemengsel. Herhaal dit 2 keer en maak af met een derde plak pompoen. Smeer ook hier kruidenkaas op en top af met de tomaatjes, geroosterde pijnboompitten, een beetje peper en basilicum.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.