Print opties

Sluiten

Oranje soezen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 40min
Totale tijd
2u 0min

Ingrediënten

5 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Doe het water samen met de melk en boter in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Als de boter helemaal gesmolten is, neem je de pan van het vuur. Voeg de bloem en het zout toe en mix 1 min. met een garde op hoog tempo totdat het beslag/deeg loslaat van de bodem van de pan. Doe dit deeg in een andere kom.
2
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze telkens door het deeg met een garde. Als alle eieren door het deeg zijn opgenomen, klop je nog 15 sec. flink door totdat je een glad en egaal beslag/deeg hebt. Doe het beslag in de spuitzak en spuit er soezen van op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de soezen voor 15-20 min. in de oven totdat ze goudbruin kleuren. Laat helemaal afkoelen op de bakplaat. Dit duurt 1 uur.
3
Klop de slagroom samen met de kristalsuiker stijf en doe ⅘ in een spuitzak met dunne spuitmond. Prik met het spuitmondje een gaatje in de bodem van de soezen en spuit ze vol met slagroom.
4
Mix de roomkaas met het sap tot een oranje glazuur en verdeel over de soezen. Laat 20 min. uitharden. Doe de overige slagroom in de spuitzak en top de soezen af met een toef slagroom.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.