Print opties

Sluiten

Oranje tompouce taart

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 2 keer een vierkant van 4 plakken bladerdeeg en laat deze ontdooien op bakpapier. Snijd 2 gelijke cirkels uit de vierkanten.
2
Vouw de randen van de bladerdeegcirkels 1 cm naar binnen. Prik met een vork gaatjes in beide bladerdeegcirkels. Snijd 1 bladerdeegcirkel in 8 puntjes en laat deze aan elkaar. Plaats de bladerdeegcirkels 15 min. in het midden van de oven.
3
Rasp eerst de schil van de sinaasappel en pers deze daarna uit. Meng de eidooiers met 100 gr suiker, bloem, vanillesuiker en sinaasappelrasp. Giet de melk in een steelpan, voeg het sinaasappelsap toe en breng net niet aan de kook. Meng voorzichtig een scheutje warme melk door het eigeelmengsel, zonder dat het gaat stollen en voeg zo alle melk toe.
4
Blijf het mengsel verhitten en voeg de gelatineblaadjes toe. Blijf roeren en haal de banketbakkersroom van het vuur zodra het de dikte van vla heeft. Laat afkoelen in de koelkast.
5
Laat het fondant smelten op middelhoog vuur met 4 el water. Voeg de gele en rode kleurstof toe zodat het fondant oranje kleurt. Verdeel het glazuur over de afgekoelde bladerdeegpuntjes en laat uitharden.
6
Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker. Schep de slagroom en de banketbakkersroom ieder in een spuitzak. Spuit de banketbakkersroom zigzaggend over de bladerdeegbodem en zorg dat de gehele bodem bedekt is. Leg de bladerdeegpuntjes met glazuur op de banketbakkersroom en top elk puntje af met een toefje slagroom.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.