Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is. Maal 2/3 van de Oreo’s fijn in de foodprocessor, tot fijne kruimels. Heb je geen foodprocessor, verkruimel dan de Oreo’s door ze in een diepvrieszak te leggen en er met de onderkant van een steelpan op te slaan.
2
Smelt de boter in een pan en meng door de verkruimelde Oreo’s. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel de Oreo’s over de bodem. Druk het geheel stevig aan. Plaats de bakvorm in de koeling tot gebruik.
3
Klop de slagroom samen met de vanillesuiker op tot het mengsel de dikte heeft van yoghurt. Klop in een aparte kom de roomkaas luchtig met poedersuiker. Schep de roomkaas rustig door de slagroom.
4
Breek de overgebleven Oreo’s in grove stukken en meng de helft hiervan door de roomkaas. Haal de bakvorm uit de koeling en verdeel de roomkaas over de bodem. Strijk glad en plaats de cheesecake in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
5
Verdeel vlak voor serveren de rest van de stukken Oreo over de cheesecake en snijd in 16 gelijke stukken.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.