Print opties

Sluiten

Orzo pasta met doperwtensaus

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Pel en snijd de knoflook grof.
2
Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout, verdeel de olijfolie erover en plaats 20 min. in de oven.
3
Verhit ondertussen een pan met het water en de groentebouillontablet, breng aan de kook en kook de doperwten gaar in de bouillon. Schep de doperwten uit de pan en pureer 2/3 van de doperwten met de citroenrasp, citroensap, knoflook en 2 soeplepels bouillon (per 4 personen) tot een egale saus.
4
Kook ondertussen de orzo in de bouillon van de doperwten. Giet af en meng de doperwtensaus door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verhit een pan en bak de plantaardige gehaktballen goudbruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de overige doperwten toe en roer door.
6
Verdeel de orzo over de borden en schep hier de vegetarische gehaktballen met doperwten en geroosterde bloemkool op.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.