Print opties

Sluiten

Ovenschotel met asperges en radijs

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af. Schaaf de radijs op een mandoline of met een kaasschaaf in plakken.
2
Verhit een pan en stoof de asperges 5 min. met 1/3 van de boter, water en een snufje zout. Haal de asperges uit de pan.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een pan met de overige boter, voeg de bloem toe wanneer de boter is gesmolten en roer 5 min. door. Voeg de melk toe en breng dit roerend met een garde aan de kook. Voeg de helft van de oude kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de bechamelsaus over een ovenschaal en verdeel hier de asperges en radijs over. Garneer met de overige oude kaas. Breek het ei over de asperges en plaats de ovenschaal 20 min. in de oven.
5
Verhit ondertussen een pan met olijfolie en rooster het brood 7 min. tot goudbruin. Hak de bieslook fijn.
6
Garneer de ovenschotel met de bieslook en serveer deze met het brood.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.