Print opties

Sluiten

Ovenzalm met citrusfruit

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd de helft van de grapefruit en sinaasappel in plakken, pers het sap uit de rest van de grapefruit en sinaasappel. Pers het sap uit de limoen. Pluk de takjes peterselie en dille. Hak de helft van de peterselie en de helft van de dille fijn. Meng het sap van de grapefruit, sinaasappel en limoen met de olijfolie, peterselie en fijngehakte dille.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bospeen en halveer. Leg de zalmfilet op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de bospeen naast de zalm. Verdeel ½ van de kruidensaus over de zalm. Bedek de zalm met de plakjes grapefruit en sinaasappel. Bak het geheel 20 min. in de oven.
3
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de mini komkommer in plakjes. Meng de bulgur, komkommer en de overige kruidensaus tot een salade. Meng kort voor serveren de bospeen door de salade.
4
Serveer de zalm met de bulgursalade en maak het geheel af met de rest van de peterselie en dille.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.