Print opties

Sluiten

Paddenstoelen arancini

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
2u 0min

Ingrediënten

14 stuks
Ingrediënten
1
Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Verhit de helft van de roomboter en de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 2-3 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak 2-3 min. mee.
2
Blus af met de witte wijn en wacht tot de wijn volledig is opgenomen door de rijst. Schenk lepel voor lepel wat bouillon bij de rijst en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is, dit duurt circa 30 min. Voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de roomboter toe. Verdeel de risotto over een ruime lage schaal en laat helemaal afkoelen.
3
Laat de mozzarella bolletjes uitlekken en dep droog. Maak je handen vochtig en schep 1,5 el risotto in je hand. Maak plat, leg er een bolletje mozzarella in en vouw de rijst eromheen. Houd de grootte van een bitterbal aan. Herhaal dit tot de risotto op is.
4
Klop het ei los in een diep bord, verdeel de bloem in een tweede bord en schud de panko in een derde bord. Haal de balletjes vervolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de panko.
5
Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 180°C. Frituur de balletjes in 4 min. goudbruin.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.