Snipper de ui fijn en snijd de paprika, chorizo en kip in blokjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak de chorizoblokjes knapperig in de olie en haal uit de pan.
2
Bak de gesnipperde ui in het vet van de chorizo en voeg zodra de uien glazig zijn de kip toe. Als de kip rondom is dichtgeschroeid, voeg je de rijst en paprika toe. Bak de paprika en rijst op laag vuur 2 minuten mee. Blus de rijst af met 1/5 van de bouillon, de tomatenblokjes, garnalen, erwtjes, saffraan, paprikapoeder en chilipoeder. Meng het geheel goed door en dek de pan af met een deksel. Laat de rijst op middelhoog vuur het vocht van de tomaten en de bouillon langzaam opnemen.
3
Controleer na 6 minuten of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg net zoveel bouillon aan de paella toe totdat de rijst net niet onder staat. Herhaal het toevoegen van bouillon na 6 minuten en kook tot de rijst gaar en licht vochtig is. Je hebt hier mogelijk niet alle bouillon voor nodig. Voeg na ca. 18 minuten koken de chorizoblokjes toe aan de paella en roer door.
4
Snijd de citroen in plakjes en de verse peterselie fijn en serveer bij de paella.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.