Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 2 min. glazig. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee.
2
Voeg het paprikapoeder, tomatensaus en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en kook de rijst in ongeveer 25 min. gaar. Roer niet te veel door de rijst, zo krijg je een lekker krokant laagje aan de onderkant.
3
Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur. Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Gril de courgette en paprika ongeveer 2 min. aan elke kant, tot een mooie grillstreep ontstaat. Snijd de paprika na het grillen in reepjes. Halveer de gegrilde courgette.
4
Voeg de courgette, paprika en doperwten de laatste 5 min. toe aan de rijst. Pluk de peterselie en hak grof.
5
Serveer de paella met de zwarte olijven. Maak het gerecht af met peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.