Maak de paddenstoelenbouillon. Meng de groentebouillon met de gedroogde paddenstoelen en laat intrekken. Breng op smaak met sojasaus en zeef de bouillon. Bewaar de paddenstoelen en snijd in stukken.
2
Pel en snipper de ui. Hak de rode peper fijn. Snijd de verse gemengde paddenstoelen in stukken. Verhit een pan met ½ van de olijfolie en laat de olie net walmen. Voeg de verse gemengde paddenstoelen toe en bak om en om goudbruin. Haal uit de pan en zet apart tot gebruik.
3
Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui, rode peper en gedroogde paddenstoelen. Voeg de geraspte tomaat even meebakken. Meng alles met elkaar. Voeg de saffraan met het welwater, de rozemarijn, tijm en de bouillon toe. Voeg de paella rijst toe en verdeel goed over de pan. Zorg dat alle rijst kopje ondergaat in de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 min. zachtjes inkoken. Let op dat je de rijst niet roert. Na het koken steekt de rijst nét boven het vocht uit.
4
Zet het vuur laag, voeg de verse paddenstoelen toe en laat nog 6 tot 8 minuten verder garen en indampen tot het begint te bakken. Let goed op dat het geheel niet verbrand.
5
Zet het vuur uit, dek de paella af met vetvrij papier tot gebruik. Verwijer de rozemarijn en tijm voor het serveren. Snijd de salie grof en pluk de blaadjes van de oregano en verdeel voor het serveren over de paella. Breng op smaak met peper en zout.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.