Verwarm de oven voor op 160°C (boven- en onderwarmte). Vet een tulbandvorm in met de ongezouten roomboter en bestuif licht met wat bloem.
2
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de suiker en een snufje zout tot stijve pieken.
3
Meng in een andere kom de eidooiers, kokosmelk, zonnebloemolie en pandan pasta tot een egaal mengsel. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het dooiermengsel en spatel voorzichtig door. Spatel in delen het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag tot een luchtig geheel.
4
Giet het beslag in de vorm en bak 50–60 min. in het midden van de oven tot gaar en lichtbruin. Laat afkoelen in de vorm, stort dan voorzichtig op een rooster.
5
Serveer de pandan cake met poedersuiker.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.