Pel de uien, snijd in vieren en snijd hier ringen van. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de paprika in halve reepjes. Haal de gepelde tomaten uit de saus en snijd in kwarten.
2
Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en knoflook 3 min. aan tot de ui glazig is. Voeg de paprika, garam masala en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
3
Voeg de tomaten, met saus, toe en sluit de pan met het deksel. Stoof het geheel 15 min. op laag vuur.
4
Verhit intussen de zonnebloemolie in een kleine kookpan op middelhoog vuur. Fruit de rest van de ui en het komijnzaad 2 min. aan. Voeg de rijst toe en laat 2 min. meebakken. Vul de pan met water tot de rijst 1 cm onder water staat. Kook de rijst in 15 min. gaar op laag tot middelhoog vuur.
5
Snijd intussen de paneer in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Leg de blokjes in de saus en verwarm nog de laatste 5 min. mee.
6
Serveer de paneer makhani met komijnrijst en maak het gerecht af met cashewnoten.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.