Print opties

Sluiten

Panpizza met aubergine, ricotta en munt

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Meng in een kom de bloem, zout, gist en de helft van de kristalsuiker. Voeg het water en 1/6 van de olijfolie toe en meng tot een stevig deeg. Kneed het deeg 5 tot 10 min. door tot het elastisch is en niet scheurt. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en rol tot bolletjes. Dek losjes af met plasticfolie en laat min. 1 uur rijzen.
2
Snijd ondertussen de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm. dik. Verhit 2/6 van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aubergine 3 tot 4 min. per kant aan, schep uit de pan en zet apart.
3
Pel de knoflook en hak fijn. Verhit 1/6 van de olijfolie in dezelfde koekenpan. Fruit de knoflook 1 min. aan. Voeg de passata, oregano en de rest van de kristalsuiker toe en kook 10 min. door op laag vuur.
4
Vorm de pizzabodems door de bolletjes deeg plat te duwen en vervolgens vanuit het midden naar buiten te duwen. Doe dit geleidelijk om scheuren te voorkomen. Het deeg zal weer inkrimpen door de elasticiteit. Blijf het deeg rekken tot ongeveer 24-26 cm doorsnee.
5
Verhit 1/6 van de olijfolie in 2 grote koekenpannen op middelhoog vuur. Leg het pizzadeeg in de pan, zet de temperatuur op laag tot middelhoog. Bak de onderkant van de pizza in 5 tot 6 min. goudbruin.
6
Verdeel de rest van de olijfolie over de bovenkant van de pizza. Draai de pizza om. Verdeel de tomatensaus en aubergine over de pizza. Bak de pizza nog 5 tot 6 min. op deze kant. Pluk ondertussen de takjes munt en hak grof.
7
Neem de pizza’s uit de pan. Verdeel de ricotta en munt over de pizza’s en serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.