Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de tomaten 20 min. in de oven.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de kipdijfilet in blokjes van 2 bij 2 cm. Hak de peterselie fijn.
3
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak bruin. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Voeg vervolgens de satésaus, kokosmelk, chilivlokken en het bouillonblokje toe. Roer goed door en kook 15 min. op laag vuur.
4
Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Rooster ondertussen het sesamzaad goudbruin in een droge koekenpan.
5
Verdeel de pappardelle en de kip in satésaus over de borden. Serveer met pinda’s, sesamzaad, peterselie en geroosterde tomaten. Garneer met zwarte peper naar smaak.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.