Print opties

Sluiten

Parelcouscous met aubergine en grillkaas

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Breng een pan met water aan de kook voor de couscous en kook de couscous met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Zet het vuur hoog en bak de plakken aubergine circa 4 min. per kant. Bestrooi met peper en zout. Druk de aubergine aan tijdens het bakken zodat ze gemakkelijker garen. Wanneer de ui en knoflook te veel kleur krijgen, haal ze uit de pan en doe in een kommetje.
3
Verhit de overige olie in een grillpan. Zorg dat de pan goed heet is. Dep de grillkaas droog en snijd in plakken van 1 cm. Gril ze aan beide kanten, zodat ze mooi bruin kleuren.
4
Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Breng de couscous op smaak met de citroenrasp, het citroensap, paprikapoeder, olijfolie extra vierge, peper en zout. Was de peterselie, snijd fijn en voeg toe aan de couscous.
5
Was de tomaten, snijd doormidden en roer door de couscous. Was de babyleaf en laat uitlekken. Voeg de babyleaf en de aubergine met ui en knoflook toe aan de couscous en meng het geheel. Serveer de couscous met de Syrische grillkaas.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.