Breek de witte chocolade in stukken en smelt au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Verkruimel ondertussen ⅓ van het gevriesdroogd fruit, de zoute sticks, mini-pavlova's en red velvet cookies grof in een kom. Voeg ⅓ van de crunchparels toe, giet de gesmolten witte chocolade erover en schep om. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede cakevorm en druk licht aan. Versier met de sterretjes strooimix, de overige crunchparels en het overige gevriesdroogd fruit. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd ⅔ van de rocky road in stukken van 1 cm.
Bereidingswijze frambozengelei
1
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Kook de frambozen met de geleisuiker, 1 tl citroenrasp en 2 el citroensap in een pan 10 min. tot gelei op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat 15 min. afkoelen. Verdeel over de serveerschaal en laat nog 10 min. afkoelen. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Laat de passievruchtblokjes ontdooien. Breek de witte chocolade met vanille aroma in stukken en smelt au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat 5 min. afkoelen en mix met een handmixer de mascarpone erdoor. Klop in een tweede kom de slagroom met de klop-fix stijf. Spatel de slagroom in delen luchtig door de chocolade, meng niet te lang. Meng de ontdooide passievrucht er voorzichtig door en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Bereidingswijze topping
1
Schep met de ijstang 6 bollen van het roomijs. Leg ze op een met bakpapier bekleed bordje en zet ze in de vriezer tot gebruik (zo krijg je mooie ronde bevroren bollen). Halveer de passievruchten en leg eventueel met de snijkant naar beneden op keukenpapier om uit te laten lekken. Laat de halve perziken uit blik uitlekken in een vergiet en snijd in dunne partjes.
Bereidingswijze opbouwen
1
Haal de schaal met de frambozengelei uit de koelkast. Verdeel ⅔ van de perzikpartjes in een laag over de frambozengelei en tegen de rand van de serveerschaal. Leg 9 halve passievruchten tussen de perzikpartjes tegen de rand van de serveerschaal. Schep ½ van de passievrucht-witte chocolademousse op de perzikpartjes en tussen de passievruchten tegen de rand van de schaal.
2
Verdeel ½ van de stukjes rocky road over de mousse en verdeel overige passievrucht-witte chocolademousse erover. Stapel de 6 bevroren bollen ijs in het midden van de mousse. Leg de overige perzikpartjes rondom de bollen ijs. Verdeel de overige stukjes rocky road over het ijs, de mousse en de perzikpartjes. Snijd de overige halve passievruchten in partjes en verdeel over het ijs. Serveer direct en geniet!
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.