Pasta alla Norma met pijnboompitten en gebakken ricotta
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 min. in de voorverwarmde oven.
2
Snijd de aubergine in blokjes van 2x2 cm. Bestrooi met de helft van het zout en laat 15 min. staan zodat het vocht onttrekt. Spoel af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit 2/3 van de olie in een grote pan en bak de aubergine goudbruin.
3
Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de chilipepers in ringen.
4
Verhit de resterende olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de chilipeper, tomatenblokjes, het overige zout en de Verstegen World Spice Meal Pasta Rosso toe en laat 10 min. pruttelen op laag vuur.
5
Bereid de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Voeg toe aan de tomatensaus samen met de aubergine en roer door.
6
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Pluk de blaadjes basilicum en snijd grof.
7
Verdeel de rigatoni over de borden en garneer met de gebakken ricotta, geroosterde pijnboompitten en de verse basilicum.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.