Een klassiek recept uit Sicilië voor een vegetarische pasta met aubergine. Dit recept wordt afgemaakt met ovengebakken ricotta en pijnboompitten.
Pasta alla Norma is een klassiek Siciliaans pastagerecht dat zijn naam dankt aan de beroemde opera ‘Norma’ van de componist Vincenzo Bellini. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de stad Catania op het Italiaanse eiland Sicilië en is een ware culinaire traktatie voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.
De basis van Pasta alla Norma bestaat uit eenvoudige ingrediënten, maar de combinatie ervan resulteert in een heerlijk en smaakvol gerecht. Het belangrijkste ingrediënt is aubergine, een groente die veel voorkomt in de Siciliaanse keuken.
De Siciliaanse keuken is een van de meest gevarieerde en fascinerende keukens van Italië. Gelegen in het zuiden van Italië, wordt Sicilië omringd door de Middellandse Zee en heeft het een overvloed aan verse ingrediënten. De Siciliaanse keuken wordt sterk beïnvloed door de lange geschiedenis van het eiland, die verschillende culturen en culinaire tradities heeft, waaronder Grieks, Romeins, Arabisch, Normandisch, Spaans en meer.
Enkele kenmerken van de Siciliaanse keuken zijn vis en zeevruchten, pasta, aubergine, zoetigheden, kaas en brood.
Caponata is een heerlijke smaakvolle aubergineschotel, gestoofd met selderij, ui, tomaten, olijven, kappertjes, suiker en azijn. Het wordt vaak geserveerd als antipasto of als bijgerecht.
Verder eet de bevolking in Sicilië vaak arancani, dit zijn gefrituurde rijstballetjes gevuld met ragout, tomatensaus, erwten en mozzarella. Arancini’s hebben de vorm van sinaasappels, vandaar de naam ‘arancini’, wat ‘kleine sinaasappelen’ betekend.
Heb je zin in een salade? Ga dan voor deze Siliciaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak en salsa verde. Dit heerlijke gerecht staat al binnen 20 minuten op tafel! Besprenkel de salade met de zelfgemaakte salsa verde en smullen maar.
Of ga voor deze heerlijke Bucatini pasta Siciliana, deze heerlijke pasta met sardines is geïnspireerd op de Siciliaanse keuken. Ook dit gerecht staat al binnen 25 minuten op tafel, smakelijk eten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment