In samenwerking met:
OSB Italian Blend Voor Pasta Pasta Alla Norma Met Pijnboompitten En Gebakken Ricotta (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta alla Norma met pijnboompitten en gebakken ricotta

Een klassiek recept uit Sicilië voor een vegetarische pasta met aubergine. Dit recept wordt afgemaakt met ovengebakken ricotta en pijnboompitten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pasta alla norma met pijnboompitten en gebakken ricotta

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 min. in de voorverwarmde oven.
2
Snijd de aubergine in blokjes van 2x2 cm. Bestrooi met de helft van het zout en laat 15 min. staan zodat het vocht onttrekt. Spoel af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit 2/3 van de olie in een grote pan en bak de aubergine goudbruin.
3
Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de chilipepers in ringen.
4
Verhit de resterende olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de chilipeper, tomatenblokjes, het overige zout en de Verstegen World Spice Meal Pasta Rosso toe en laat 10 min. pruttelen op laag vuur.
5
Bereid de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Voeg toe aan de tomatensaus samen met de aubergine en roer door.
6
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Pluk de blaadjes basilicum en snijd grof.
7
Verdeel de rigatoni over de borden en garneer met de gebakken ricotta, geroosterde pijnboompitten en de verse basilicum.

De Siciliaanse keuken

Pasta alla Norma is een klassiek Siciliaans pastagerecht dat zijn naam dankt aan de beroemde opera ‘Norma’ van de componist Vincenzo Bellini. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de stad Catania op het Italiaanse eiland Sicilië en is een ware culinaire traktatie voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.

De basis van Pasta alla Norma bestaat uit eenvoudige ingrediënten, maar de combinatie ervan resulteert in een heerlijk en smaakvol gerecht. Het belangrijkste ingrediënt is aubergine, een groente die veel voorkomt in de Siciliaanse keuken.

De Siciliaanse keuken is een van de meest gevarieerde en fascinerende keukens van Italië. Gelegen in het zuiden van Italië, wordt Sicilië omringd door de Middellandse Zee en heeft het een overvloed aan verse ingrediënten. De Siciliaanse keuken wordt sterk beïnvloed door de lange geschiedenis van het eiland, die verschillende culturen en culinaire tradities heeft, waaronder Grieks, Romeins, Arabisch, Normandisch, Spaans en meer.

Enkele kenmerken van de Siciliaanse keuken zijn vis en zeevruchten, pasta, aubergine, zoetigheden, kaas en brood.

Caponata is een heerlijke smaakvolle aubergineschotel, gestoofd met selderij, ui, tomaten, olijven, kappertjes, suiker en azijn. Het wordt vaak geserveerd als antipasto of als bijgerecht.

Verder eet de bevolking in Sicilië vaak arancani, dit zijn gefrituurde rijstballetjes gevuld met ragout, tomatensaus, erwten en mozzarella. Arancini’s hebben de vorm van sinaasappels, vandaar de naam ‘arancini’, wat ‘kleine sinaasappelen’ betekend.

Heb je zin in een salade? Ga dan voor deze Siliciaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak en salsa verde. Dit heerlijke gerecht staat al binnen 20 minuten op tafel! Besprenkel de salade met de zelfgemaakte salsa verde en smullen maar.

Of ga voor deze heerlijke Bucatini pasta Siciliana, deze heerlijke pasta met sardines is geïnspireerd op de Siciliaanse keuken. Ook dit gerecht staat al binnen 25 minuten op tafel, smakelijk eten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via