Print opties

Sluiten

Pasta alla Norma

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd de aubergine in plakken. Verdeel het zeezout over de aubergine en laat minimaal 15 min. staan. Snijd de tomaten in kwarten en vervolgens in grove stukken. Pel de knoflook en hak fijn.
2
Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 min. aan. Voeg de tomaten toe en bak 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en duw deze plat in de pan. Pluk de basilicum en hak 2/3 fijn. Voeg de gehakte basilicum toe aan de saus, breng aan de kook en laat 30 min. doorkoken op laag vuur.
3
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje van het pastawater. Rasp de pecorino.
4
Spoel het zout van de plakken aubergine af onder stromend water. Dep de aubergine droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 6 min. en schep ze vervolgens door de tomatensaus.
5
Meng de pasta door de tomatensaus en voeg het pastawater toe. Roer door en verwarm nog 1 min. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de basilicum. Serveer met de geraspte pecorino.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.