Print opties

Sluiten

Pasta bake met salami

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een koffiekopje kookvocht op bij het afgieten.
2
Pel en snipper de sjalot en snijd de paprika’s en courgette in blokjes. Scheur de mozzarella in stukken en hak de helft van de basilicum grof.
3
Verwarm de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de sjalot. Voeg de paprika en courgette toe samen met wat peper en zout en bak 5 min. Voeg de gekookte pasta toe samen met de rode pesto, crème fraîche, het kookvocht, de helft van de oregano en de gehakte basilicum. Meng alles door elkaar en bak nog 2 min.
4
Schep het pastamengsel in de ovenschaal en top af met de mozzarella, mini salami en overige oregano. Bak nog 10 min. in de oven.
5
Garneer de pasta bake met de overige blaadjes basilicum.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.