Print opties

Sluiten

Pasta met broccoli-courgettesaus en spekjes

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Breng twee pannen met water aan de kook. Kook de broccoliroosjes 10 min. in de ene pan en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in de andere pan. Vang een kopje kookvocht (per 2 personen) op bij het afgieten van de pasta.
2
Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur zonder boter of olie en bak de spekjes rondom goudbruin. Haal uit de pan, maar verwijder het vet niet. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes. Bak de ui, knoflook, courgette en wat peper en zout in het vet van het spek aan voor 5 min. Doe ⅚ van het mengsel in de blender en laat de rest in de pan.
3
Voeg de broccoliroosjes, kookroom, Italiaanse kruiden, het knoflookpoeder en 4/6 van de basilicum toe aan de blender en blend het geheel tot een gladde saus. Doe de saus terug in de pan en voeg de gekookte pasta en het kookvocht toe. Mix goed en breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
4
Pluk de blaadjes van de overige basilicum. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de spekjes, burrata en basilicum. Top af met een snuf peper.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.