Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Pel het teentje knoflook. Maal de ansjovis, knoflook en de helft van de citroensap fijn in de foodprocessor. De resterende citroensap gebruik je niet meer. Voeg de citroenrasp, de helft van de chilivlokken en de boter toe en mix kort door tot alles gemengd is.
2
Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten een kopje kookvocht. Halveer de cherrytomaten. Pluk de takjes basilicum.
3
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de ciabatta in plakken en verdeel 2/3 van de olijfolie over de plakken. Gril de ciabatta 1 min. per kant.
4
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de cherrytomaten 3 min. aan. Voeg de helft van de ansjovisboter, spaghetti en kookvocht toe en warm nog 2 min. door. Schep regelmatig om. Voeg de rucola toe en verdeel de pasta over de borden.
5
Maak de pasta af met de blaadjes basilicum en de rest van de chilivlokken. Serveer met een stukje brood en de rest van de ansjovisboter.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.