Rasp de Pecorino en de Parmigiano Reggiano. Snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
2
Breng in een pan ruim water aan de kook met wat zout. Voeg de tagliatelle toe, roer goed door en kook 4 minuten. Giet de tagliatelle af, roer er een eetlepel olijfolie door en zet apart.
3
Bak de spekjes in een droge hapjespan in 5 minuten goudbruin en schep uit de pan. Zet de pan terug op het vuur en fruit in het vet van de spekjes de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg de gebakken spekjes toe en zet het vuur laag.
4
Doe de pasta bij de spekjes en roer goed door. Klop de eieren en eidooiers los in een kommetje. Voeg het eiermengsel toe aan de pasta en roer er doorheen. Zorg dat de pan niet te heet is zodat de eieren niet gaan bakken maar mooi aan de pasta hechten. Roer vervolgens de Parmigiano en Pecorino door de pasta.
5
Breng de pasta op smaak met zwarte peper. Je hebt weinig tot geen zout nodig door het zout van de spekjes en kaas. Garneer met de gehakte peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.