Pasta Pecorino Met Spekjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Pasta Pecorino met spekjes

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Rasp de Pecorino en de Parmigiano Reggiano. Snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
2
Breng in een pan ruim water aan de kook met wat zout. Voeg de tagliatelle toe, roer goed door en kook 4 minuten. Giet de tagliatelle af, roer er een eetlepel olijfolie door en zet apart.
3
Bak de spekjes in een droge hapjespan in 5 minuten goudbruin en schep uit de pan. Zet de pan terug op het vuur en fruit in het vet van de spekjes de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg de gebakken spekjes toe en zet het vuur laag.
4
Doe de pasta bij de spekjes en roer goed door. Klop de eieren en eidooiers los in een kommetje. Voeg het eiermengsel toe aan de pasta en roer er doorheen. Zorg dat de pan niet te heet is zodat de eieren niet gaan bakken maar mooi aan de pasta hechten. Roer vervolgens de Parmigiano en Pecorino door de pasta.
5
Breng de pasta op smaak met zwarte peper. Je hebt weinig tot geen zout nodig door het zout van de spekjes en kaas. Garneer met de gehakte peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

S.B.
Kees van Eatertainment
Inja
Jennifer van Eatertainment
Jan
Jennifer van Eatertainment
Madeleine
Sebastiaan van Eatertainment
Jeroen
Jennifer van Eatertainment
Jeroen
Kazuya
Antonino
Jennifer van Eatertainment
Koen
Jennifer van Eatertainment
Jennifer van Eatertainment
Ronald
Jennifer van Eatertainment
Marjan
Jennifer van Eatertainment
Kazuya

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via