Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en hak de knoflook fijn en snijd de ansjovis fijn. Verhit ½ van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de chilivlokken, oregano en ansjovis toe en bak 1 min. mee. Voeg de gezeefde tomaten samen met de olijven en kappertjes toe. Pers het sap uit de citroen en voeg toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de saus over een ingevette ovenschaal.
2
Dep de kabeljauwfilets droog met een stukje keukenpapier. Besprenkel beide kanten met wat peper en zout en masseer in met de overige olijfolie. Leg de kabeljauwfilets in de saus en schuif het geheel voor 20 min. in de oven.
3
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en hak de peterselie fijn.
4
Schep de kabeljauwfilets uit de saus en voeg de gekookte pasta toe aan de saus. Verdeel over de borden en serveer met de kabeljauwfilets. Garneer met de peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.