Ontdooi de tuinerwten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer ondertussen de tuinerwten 1 min. Giet af, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en houd apart. Doe dit ook met de pasta.
2
Snijd ondertussen de bosuitjes en de basilicum fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil (rasp het groene gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Pel de knoflook. Doe de bosui, basilicum, knoflook, het limoensap, de olie en 1/3 van de tuinerwten in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde, dikke dressing. Voeg eventueel 3-4 el water (per 4 personen) toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de mozzarella af en halveer.
3
Hak de amandelen grof. Meng de pasta met de veldsla, dressing, mozzarella en de helft van de overgebleven tuinerwten. Schep goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4
Verdeel over de borden en bestrooi met de overige tuinerwten, de gehakte amandelen en de limoenrasp.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.