Snijd de pastinaak en peer grof. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook de pastinaak en peer 15-20 min. of totdat de pastinaak helemaal zacht is.
2
Pel en snijd de ui in dunne ringen. Verhit 1/3 van de kokosnootolie in een kleine pan op middelhoog vuur en bak de ui met een snufje zout 8 min. Blijf goed roeren. Voeg wanneer de ui zacht begint te worden en kleur krijgt het water toe en zet het vuur laag. Laat dit 8 min. pruttelen en roer af en toe.
3
Hak ondertussen de walnoten grof, houd wat hele walnoten apart ter garnering. Verhit een droge pan op hoog vuur en rooster de grof gehakte walnoten met een snufje zout. Houd de walnoten in beweging, zodat deze niet verbranden. Zet de geroosterde walnoten apart in een kleine kom.
4
Verhit ½ van de overige kokosnootolie op middelhoog vuur en bak de BUMI tempeh volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
5
Was de prei en snijd in ringen. Verhit de overige kokosnootolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de prei en een snufje zout toe en bak 5 min. tot goudbruin.
6
Giet de pastinaak en peer af, voeg samen met de havermelk toe aan de keukenmachine en pureer tot een gladde puree.
7
Verdeel de pastinaakpuree op het bord, gevolgd door de prei en tempeh. Garneer met de geroosterde walnoten en de gekarameliseerde ui.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.